Sporliner til hunde

En sporline er typisk kendetegnet ved, at de har en lang snor – og her hos os finder du bl.a. nogle modeller med længder op til 10 meter.
Sporlinere er designet specielt til, at hundeføreren nemt kan navigere hunden. Det vil sige, at hundeføreren blandt andet er i stand til at træne hunden i, hvor og hvordan den skal gå hen og opføre sig, når den er i snor.

Der blev ikke fundet nogle varer, der matcher dit valg.

Sporlinen er også tiltænkt til, at føreren træner hunden i at mestre tilbagekaldelseskommandoer, ligesom den også er tiltænkt til at lære hunden at hente og aflevere ting. Så er der også mange, der bruger den til at vænne hunden fra dårlige vaner, som for eksempel at hoppe, jage alt der bevæger sig - når den leger, eller når løbere og cyklister passerer den, eller hvis den leder efter mad i buske og skraldespande.

Fordi sporlinen er lang og ikke ruller sig ind som en flexline, så oplever hunden ofte, at der intet træk er i hundelinen, hvorimod en fx flexline ofte vil give hunden et lille konstant træk fra hundesnoren.

Hunden i sporline lærer at tænke selv

Det kræver naturligt, at hunden er presset til at tænke mere selv, fordi det er nødvendigt, at hunden rent faktisk selv er i stand til at forstå, at nu skal den stå stille, og nu skal den gå videre. For hunden vil med tiden ikke på samme måde blive styret af snoren, men mere været styret af den viden og erfaring hunden opbygger samt de kommandoer, som hundeføreren lærer hunden. 

Hundens hjerne bliver derfor meget mere stimuleret og intellektuelt udfordret af at bruge en sporline frem for eksempelvis flexlinen, der følger hundens bevægelser. For ved mange andre hundeliner, så er snoren der hele tiden til at guide hunden, og hunden behøver her ikke tænke selv.

Sporliner giver store muligheder for frihed hos fører og hund

Med den rette føring er der ingen ende på de eventyr, du og din ledsager kan have sammen. For når først fører og hund har lært hinanden at kende, og hunden har lært de forskellige kommandoer godt at kende, så betaler alt det gode træningsarbejde sig i rigt mål tilbage i form af, at hunden i sporline kan gives større frihed end en hund, der kun er vant til at lytte til snoren og ikke kommandoer. Hunden hører bedre efter og kan derfor også få mere frihed. Det er også noget, der styrker båndet, fortroligheden og respekten mellem fører og hund. 

En hund, der er oplært med at gå med en sporline, er også mere tilbøjelig til på sikre steder at gå uden snor, da hunden også hører efter, selvom hundelinen ikke er på den.

Sporliner er forskellige

Fælles for vores sporliner er, at de er lange, men de varierer også i længden, og nogle sporlinere har også et clips-system, der gør, at de kan udvides til forskellige antal meter, som kan give din hund mulighed for at løbe lidt længere og blive betroet en større mængde frihed efterhånden, som den er i stand til dette. 
Vores sporlinere fås også i flere forskellige farver og designs, så du kan finde den rette til dig og din hund. Du kan også tage et kig på vores førerliner og dressurliner.