Hvorfor købe hvalpelegetøj?

Hvalpe-med-hundelegetoej-1

Selvom hvalpen måske endnu ikke er særlig stor, har den brug for at få afløb for dens energi. Men hvalpelegetøj er også et vigtigt redskab til at lære hvalpen at interagere socialt og opbygge færdigheder.

Hvalpelegetøj er derfor ikke kun til ren underholdning, men er en vigtig del af dens generelle udvikling. Leg er nemlig også en god måde at stimulere den på mentalt og at forbedre dens koordinering på.

Så er spørgsmålet bare, hvad skal du købe?

Aktiveringslegetøj

KONG-Wobbler-model

Aktiveringslegetøj er et genialt hvalpelegetøj, da det tvinger hvalpen til at bruge hovedet. Aktivering er ikke kun fysisk, men skal i høj grad også ske mentalt, da det giver en naturligt træt hund. Med et godt aktiveringslegetøj såsom en KONG, som kan fyldes med lækkerier, bruger hvalpen en masse energi på at puffe, skubbe og dreje den for at få godbidderne ud.

Aktiveringslegetøj findes i mange forskellige størrelser og former, men er alle rigtig gode til at optage dens opmærksomhed i lang tid ad gangen.

Bidelegetøj

KONG Puppy tyggelegetøj Til Hunde

Hvalpe er uimodståeligt søde, men deres syleskarpe tænder tager lidt af hyggen, når man leger. Det er helt naturligt, at hvalpen bider, når den leger, da det er en kombination af rent instinkt og tænder, der klør. For at imødekomme dens behov for at bide, og for at undgå det går udover dine hænder og arme, kan det være en rigtig god ide at investere i noget hvalpelegetøj, der kan tåle at blive bidt i.

Der findes mange forskellige former for bidelegetøj og kan være alt lige fra et legereb til ben lavet i blødt gummi. Vigtigst er blot at finde noget hvalpelegetøj, der kan tåle at blive bidt i, og som ikke skader hvalpens tænder eller gummer.

Plysdyr

KONG CuteSeas SeaHorse Hundelegetøj

Plysdyr er altid et hit som legetøj hos hvalpe. For det første er det et rigtig godt hvalpelegetøj til stimulering, fordi det sætter gang i hvalpens jagtinstinkter, men også fordi plysdyret kan være med til at give tryghed. Det gælder især, hvis du ved dit første besøg ved hvalpen tager en bamse med og efterlader den hos hvalpen. Når den bliver hentet og skal hjem til dig og bo, kan duften fra bamsen give tryghed, fordi den bliver forbundet med noget velkendt.

Det er især en god ide at købe et plysdyr, der kan tåle at blive revet og bidt i, da du ellers hurtigt har bamsefyld over hele stuegulvet.

Tyggeben og tyggepinde

Treat Time Naturlig Hjortehudsstave Til Hunde

Selvom det måske ikke går så meget under kategorien ”hvalpelegetøj”, er det alligevel meget relevant at nævne, da hvalpe er meget bidelystne og har gummer og tænder, der klør meget. For at undgå at det går for hårdt udover legetøjet, kan du med fordel give den et tyggeben eller en tyggepind en gang imellem.

Når du køber tyggeben og tyggepinde til en hvalp, er det vigtigt, at du tager højde for, at dens mave er meget sart. Den kan derfor ikke tåle ben i store mængder. Vælg derfor gerne noget, der er målrettet hvalpe eller nøjes med at give den en halv tyggepind i stedet for en hel.

Prøv dig frem med forskelligt hvalpelegetøj

Det første hvalpelegetøj du køber, er ikke nødvendigvis et hit eller noget, hvalpen gider lege med længe ad gangen. Der er meget stor forskel på hvalpes legemønstre afhængigt af race, hvorfor det sagtens kan være et hit med aktiveringsbolde men et flop med legereb. Det er ikke til at forudse på forhånd, så køb gerne noget forskelligt hvalpelegetøj, så du er sikker på, at noget af det falder i god jord.

Undgå hvalpelegetøj med farlige dele

Hvalpen kommer uden tvivl til at tygge i legetøjet. Derfor er det meget vigtigt, at du undgår hvalpelegetøj med giftige kemikalier eller hormonforstyrrende stoffer. Hvalpelegetøjet må helst heller ikke indeholde små hårde dele, der kan rives løs, såsom plastikøjne på en bamse.

Når du er opmærksom på det, undgår du at skulle bekymre dig over, om hvalpen får noget galt i halsen.

Hos Dogstyling har vi et ret stort udvalg af hvalpelegetøj, der er lavet med omtanke og ingredienser, der ikke skader hunden. Se gerne vores store udvalg af hvalpelegetøj fra KONG, der er populært hos mange hundeejere.