Er du så heldig, at du lige om lidt bliver ejer af en sød og uimodståelig hvalp? Eller har du lige fået den med dig hjem? Så er noget af det første, du skal gøre at finde et navn, der passer rigtig godt til den. Det kan dog være nemmere sagt end gjort, da navnet gerne skal matche det nye familiemedlem samtidig med, at alle gerne skal være enige.

Kan du nikke genkendende til den situation? Så er hjælpen heldigvis nær, da vi i indlægget her kommer med gode tips til at finde et godt hundenavn, ligesom vi giver dig en liste med gode bud på både søde og populære hundenavne.

Hvad er vigtigt i valget om et hundenavn?

Når du går igennem listen af hundenavne og begynder at overveje, hvad det skal være, er det vigtigt at tænke på, at hundenavnet skal følge hunden resten af livet. Det skal derfor gerne være et navn, som du synes lyder rigtig godt, og som du også synes passer godt til din hundehvalp.

Vælg et hundenavn, som din hund nemt kan adlyde

Hvis du skal have god succes med valget af hundenavn, bør du vælge et, som din hund nemt kan både høre og adlyde. Her er det for eksempel en rigtig god ide at have et navn med maks to stavelser, da det er nemmest for hunden at høre. Det kan være svært for hunden at høre dit kald på marken, hvis du råber ”Kvik Jensen” fra den anden ende. Så det vil være nemmere at bruge navnet Kvik som kort og bestemt kaldenavn (det er også nemmere for dig at kalde så).

Du skal have lyst til at råbe det højt offentlige steder

Med det mener vi ikke, at du skal have lyst til at råbe det i vilden sky helt tilfældigt. Men det kan være nødvendigt at skulle kalde din hund til dig på befærdede gader og stræder. Derfor er det meget godt på forhånd at tænke over, hvad du har lyst til at råbe højt, når andre mennesker er i nærheden. Det kan måske være meget sjovt at navngive din dansk/svensk gårdhund for ”Speedy Gonzales”, men det er ikke nødvendigvis et navn, du har lyst til at råbe højt for fremmede, da det er et meget anderledes navn til en hund.

Test hundenavnet nogle dage

Når du har fundet frem til et eller flere hundenavne, som du gerne vil kalde din hund, kan du meget passende teste dit favoritnavn i nogle dage og se, om du stadig kan lide det derefter. Ellers er der ikke noget i vejen for, at du hurtigt kan teste et nyt navn for at se, om det ligger bedre i munden og passer bedre til hunden.

De 10 mest populære hundenavne

Har du brug for lidt inspiration til at blive hjulpet på vej til et godt hundenavn? Forsikringsselskabet Top Danmark laver med nogle års mellemrum en liste over de mest populære hundenavne, som er baseret på 60.000 registrerede hunde.

Danskerne har meget stor fantasi, da der er mere end 10.000 unikke navne blandt registrerede og forsikrede hunde, som er alt lige fra Zif til Snøk.

Ud fra listen af navne tegner der sig dog et klart billede af, at langt de fleste hundeejere i dag navngiver hunden med et mere menneskeligt navn.

De 5 mest populære hundenavne til hanhunde er:

1. Buster

2. Max

3. Simba

4. Balder

5. Charlie

De 5 mest populære hundenavne til tæver er:

1. Mille

2. Molly

3. Freja

4. Bella

5. Fie

10 andre gode forslag til hundenavne er:

1. Aika

2. Bailey

3. Canto

4. Daisy

5. Elvis

6. Fnug

7. Gonzo

8. Holly

9. Isa

10. Jack

Der er mange og meget forskellige hundenavne at vælge imellem til din nye hundehvalp. Nogle gange kommer det helt af sig selv, når du ser din søde hvalp for første gang. Andre gange skal der tænkes lidt ekstra over det. Du kan sagtens have en hvalp i nogle dage, uden du har givet den et navn. For nogen giver det nemlig mere mening at være sammen med hvalpen og ud fra dens personlighed og finurlige opførsel give den et navn. Det er heldigvis frit for!

Husk at registrere besidderskiftet i hunderegistreret

Når du har fået din hvalp med dig hjem og har givet den et sødt hundenavn, skal du huske at registrere besidderskiftet i hunderegistreret. Det kan du gøre online på hunderegister.dk – alt du behøver er et NemID.

Det er vigtigt, da du dermed er registreret som ejer af hunden og kan findes frem til, hvis du er så uheldig, at din hund løber væk. Det sker hvert år for mange hundeejere.

Det er desuden også lovpligtigt at have hunden registreret i Dansk Hunderegister.

Mangler du godbidder eller legetøj til din hundehvalp? Så er du velkommen til at se, om ikke vi hos Dogstyling har noget, du kan bruge til det nye familiemedlem.