Vil du gerne have hund? Men vil du samtidig gerne være fri for at skulle støvsuge eller vaske tøj hele tiden? Det kan faktisk godt lade sig gøre. For der findes en længere række af hunderacer, der ikke fælder og som derfor gør dagligdagen lidt lettere for dig, der ikke er fan af rengøring eller hundehår i møbler og på tøjet.

Selvom det er helt naturligt for langt de fleste hunde at fælde, findes der hunde, der enten ikke fælder eller som fælder så lidt, at det knapt bemærkes. Vi har herunder samlet nogle af de mest kendte og populære hunderacer, som nærmest ikke fælder.

Hvilke hunderacer fælder ikke?

Bichon frisé

En bishon frisé er en meget populær hund rundt om i de danske hjem, da den er lille og har en skøn og silkeblød, hvid pels. Det er en hund, som stort set ikke fælder og derfor ikke dækker din sorte trøje med hvide hundehår, så snart du tager den op for at snakke.

For at pleje pelsen bedst muligt, er det godt at børste den dagligt.

Shih tzu

Den lille og kære shih tzu er at finde i mange danske hjem, da den har et dejligt gemyt og en pels, der ikke fælder. Selvom du kan gro pelsen ret lang på en shih tzu, fælder den ikke. Den lille størrelse gør den især egnet til hundeelskere, der bor i lejlighed.

West highland white terrier

Hvis du gerne vil have en intelligent hund, der ikke fælder, som du også har mulighed for at bruge som brugshund, bør du vælge en west highland white terrier. For at vedligeholde pelsen bedst muligt, bør den trimmes et par gange om måneden og børstes et par gange om ugen.

Malteser

Hvis du godt kunne tænke dig en hund, som både ikke fælder og som heller ikke kræver så meget plads, er en malteser perfekt til dig. For mange minder den lidt om en sød bamse, hvis pelsen holdes kort. Det er en lille og selskabelig hund, som elsker sjov og leg udendørs.

Puddel

Hvis du gerne vil have en hund, der ikke fælder, fordi du er allergisk eller overfølsom, bør du overveje at få en puddel, da det er en god allergihund. Det er en aktiv og lærenem hund med en tæt og bølget pels, som får det til at ligne, at den er dækket af uld eller vat. Da pelsen vokser meget og hele året rundt, skal den klippes ofte. Så hvis du er indstillet på det, venter der dig en sød og hengiven hund.

Kinesisk hårløs

Med en kinesisk hårløs hund er der ingen fare for ekstra ture med støvsugeren, da det er en hund med en meget begrænset mængde af pels – den er næsten hårløs. Den er godt egnet som allergihund, men er ikke lige så hengiven og lærenem, som vi kender det fra andre hunderacer.

Lagotto romagnolo

Hunderacen her er ikke en, vi støder så ofte på i Danmark. Ikke desto mindre er det en sød og meget bedårende hund med små, fine krøller, der er svær at stå for, hvorfor vi har nævnt den på listen. Det er en mellemstor hund, men efterlader ikke ekstra arbejde til støvsugeren i hjørnerne.

Komondor (ungarsk fårehund)

Dette er en lidt anderledes hund, som særligt er kendetegnet ved en pels, der minder om store og tykke dreadlocks. Det er ikke noget, der kommer sig af, at ejerne er dårlige til pelspleje – det er bare sådan pelsen er. Den fælder ikke, men da pelsen ikke kan børstes, er det vigtigt at give den et jævnligt bad.

Sæt dig godt ind i hunderacerne inden køb

Selvom det er fristende bare at vælge den første og den bedste på listen, er der stor forskel på hundes gemyt og deres måde at agere i en familie på. Derfor er det som ved andre hundekøb fornuftigt at bruge rigtig god tid på at sætte sig ind i hver race for at finde ud af, om den passer ind.

Kig gerne på:

  • Aktivitetsniveau
  • Temperament
  • Pelspleje
  • Evnen til at lære

For når du vælger en hund, skal den så vidt muligt kunne trives i de rammer, du allerede har nu. Vælg derfor f.eks. ikke en hund, der kræver meget aktivitet, hvis ikke det er noget, du i forvejen gør meget i. For så er det utopisk at tro på, at det vil ændre sig, når du får en hund – for det gør det for langt de færreste, når først det bliver hverdag med hunden.

Gå derfor med den hund, som du nemt kan tilpasse din hverdag. Så er det et godt match allerede fra starten af, hvilket er det vigtigste for et godt og tæt bånd mellem dig og det nye familiemedlem. Hvis du har brug for et smart hundehalsbånd eller en hundesele til det nye familiemedlem, kan du finde det hos dogstyling.dk i forskellige varianter, farver og størrelser.